WORKSHOP 4 din cadrul Proiectului JobAccelerator 3.0

November 2nd, 2023
M
Echipa MentorMementorme.md

Planificarea și Dezvoltarea Carierei și Reziliența la Locul de Muncă Sâmbătă, 7 octombrie, a avut loc cu succes Workshop-ul 4 al proiectului JobAccelerator 3.0 la Centrul Municipal de Tineret Chișinău, situat pe strada Mitropolit Varlaam 90, la Chișinău. În cadrul Workshop-ului 4, am explorat două module esențiale: "Planificarea și Dezvoltarea Carierei." și "Reziliența și Managementul Stresului."

Am discutat teoria motivației în carieră, dezvoltarea planului de carieră și indicatorii de performanță (KPIs), precum și abilitățile și obiectivele SMART pentru creșterea în carieră. Am acordat atenție planificării timpului, obiectivelor SMART și metodelor de prioritizare, identificând hoții de timp.

Participanții au primit, de asemenea, tema de acasă, care a constat în vizionarea a 6 interviuri cu privire la profesiile de viitor și discutarea lor cu mentori. Am explorat diferența dintre reziliență, sănătatea mentală și managementul stresului, precum și sindromul de burnout și cum să-l identificăm și să-l prevenim. Am abordat și sindromul impostorului la locul de muncă, EQ & SQ la locul de muncă și blocajele în carieră, inclusiv metode de focusare, meditație și deconectarea de la mediul online.

Invitații speciali au fost d-na Aliona Dumbrăveanu- Șefa Direcție implementare politici și programe de tineret și d-ul Marin Marcel- Șef Direcție politici în domeniul tineret. Au discutat cu tinerii despre așteptările instituțiilor de stat de la un nou angajat, profilul unui angajat bun, beneficiile oferite angajaților și sfaturi pentru tinerii profesioniști.

Un moment deosebit al evenimentului a fost prezența lui Oleg Chiriță- șeful direcției „Inițiative Globale” la Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație din Bruxelles și Inga Covalciuc- Life & Executive Coach, care au împărtășit cu participanții experiența lor unică și valoroasă, inclusiv povestea personală a lui Oleg Chiriță privind epuizarea profesională și managementul stresului.

Echipa JobAccelerator 3.0 dorește să mulțumească tuturor celor care au participat la Workshop-ul 4 și au contribuit la atmosfera de învățare și dezvoltare profesională. Apreciem sprijinul continuu al partenerilor noștri și al comunității în promovarea creșterii profesionale și a dezvoltării carierei.

Dorim să adresăm sincere mulțumiri Centrului Municipal de Tineret Chișinău. Ne-am simțit cu adevărat bineveniți și apreciem sprijinul și colaborarea voastră. Sunteți o resursă valoroasă pentru comunitatea noastră și suntem recunoscători pentru implicarea voastră în susținerea dezvoltării profesionale a participanților noștri.

"JobAccelerator 3.0" este un program de ghidare profesională. Acesta este specializat în consilierea și orientarea în carieră a tinerilor din mediile dezavantajate.

Proiectul este organizat de către echipa MentorMe cu susținerea: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Tineret, Biroul Relații cu Diaspora, Diaspora Engagement Hub, Guvernul Republicii Moldova.

Vezi și...